mandag 4. mars 2013

Naturlig kroppspleie.... kokosolje!

Jeg liker ikke vanlige hudpleieprodukter. Jeg innbiller meg at de fyller meg opp med syntetiske stoffer og kjemikalier som kroppen min heller ville vært foruten. I tillegg får jeg senebetennelse i håndleddene av å smøre meg inn med kremer (ja, på sydenferie blir jeg et luksusdyr som får andre til å smøre meg med solkrem). Som en tommelfingerregel tenker jeg at kan jeg ikke putte det i munnen, burde jeg heller ikke putte det på huden. Nei, det betyr ikke at jeg spiser Pyrisept eller Basimycin, eller lar være å smøre det på sår, la oss ikke flisespikke, jeg snakker ikke om legemidler. Men det betyr at jeg prøver å finne ting jeg vanligvis putter i munnen, og ser om huden min blir glad av det. Først ut er kokosolje.


 Økologisk kokosolje (kjøpt i Tyskland, der koster helsekostmat under halvparten av her hjemme).

Kokosoljen blir veldig hard i kjøleskap, men på badehyllen trives den utmerket. Den smelter heller ikke om jeg har en liten krukke med meg i veska (så det er ikke fare for kokosfettflekker som er umulig å fjerne). Jeg bruker den...

... på neglebåndene
... på tørre albuer
... på hårtuppene (men ikke lenger opp, da ser håret bare fett ut!)
... som leppepomade
... som kroppskrem
... som fotsalve
... som massasjeolje (og den lukter jo helt herlig)

... og selvfølgelig er det bare å fortsette å bruke den i mat som vanlig.


En liten plastkrukke fra H&M fungerer supert som beholder. Oljen er ganske drøy i bruk, så det gjør ikke noe at den bare er på 25 mL.

6 kommentarer:

 1. sv: vi har en gruppe på facebook for veganere, søk etter 'veganprat' :) veldig koselig!

  SvarSlett
 2. Alltid en utfordring å finne noe som er både anvendelig og sunt. Jeg tåler ikke parfyme, og er alltid på jakt etter gode og parfymefrie produkter. Skal kikke litt mer på den kokosolja di :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Allergisk for parfyme, det må være en utfordring i hverdagen! Jeg holder på å finne ut hva jeg kan bruke som kroppsskrubb, skal se hvordan det går ;)

   Slett
 3. Kokosoljen høres ut til å virke på samme måte som strutseoljen for noen år siden. Jeg savner strutseolje!

  Kom på besøk hit etter å ha sett deg hos Mormonsen, der du lurte på håndarbeidsskolen på Gran Canaria. Jeg har litt mer å fortelle.

  “Artesania de Canaria” har ingen nettside og driver heller ikke håndarbeidsskole. Et spill for galleriet om dette ble fortalt av guiden til Mormonsen! Det er de to søstrene og noen andre godt voksne damer som broderer for salg.

  Da jeg var der i januar 2009 var begge søstrene tilstede. Nevnte for den ene søsteren at jeg hadde vært på en håndarbeidsskole i 1990 hvor unge piker lærte å brodere, for å få seg et yrke som voksne. Håndarbeidsskolen lå i Las Rosas (mellom Ingenio og motorveien mot Arinaga) på en eiendom som het Sant Olav. Håndarbeidsskolen het “Artesania El Molino” ble i sin tid startet med pengestøtte fra Norge og Kong Olav var skolens høye beskytter. Damen på “Artesania de Canaria” kunne fortelle at “El Molino” gikk konkurs for noen år siden. Midlene fra Norge tok slutt og de fikk ikke støtte andre steder fra. “Artesania de Canaria” fikk imidlertid overta en god del av utstyret for at disse to damene kunne drive “håndarbeidsstue”, som hun sa. Jeg “selger” historien for det jeg har “kjøpt” den for…

  Mitt blogginnlegg fra "Artesania de Canaria" finner du her: http://sollerlover.blogspot.no/2009/01/museo-de-piedra-y-artesania-de-canaria.html

  SvarSlett
 4. Det var en fascinerende historie! Det var virkelig synd de ikke klarte å holde på lenger, og synd Artesania de Canaria ikke videreførte tradisjonen med undervisning.

  Jeg tror jeg har hørt om strutseoljen før. Det er en slags vidunderkrem som kan brukes på for eksempel eksem? Synd om den er forsvunnet!

  SvarSlett