søndag 17. februar 2013

Glutenfrie alternativer... Bokhvetemel

Bokhvetemel, det høres ut som noen merkelige greier. Og delen "hvetemel" virker ikke særlig glutenfritt akkurat. Men joda, det er faktisk det. Franske middagspannekaker, "gallette", er alltid laget utelukkende på bokhvetemel. Pannekakene blir mørkere, tyngre og mindre søte. Det gjelder for annen bakst av bokhvetemel også, og derfor er det ikke bare bare å bytte det ut med hvetemel i enhver oppskrift. Jeg er fortsatt ikke helt fortrolig med bokhvetemelet på kjøkkenet, og det tar nok en del øvelse før vi blir helt venner. Det enkleste er nok pizzadeig og selvfølgelig middagspannekaker, siden ingen av disse trenger å bli særlig lette og luftige. 

Næringsinnholdet i 100 g 100% fullkorns bokhvetemel:

Kcal: 323
Protein: 11,9 g
Fett: 2,0 g
Karbohydrater: 60,4 g
Fiber: 5,8 g                      en god fiberkilde, altså!


Næringsinnhold i 100 g siktet bokhvetemel:

Kcal: 336
Protein: 7,1 g
Fett: 2,0 g
Karbohydrater: 70,4 g
Fiber: 1,9 g

I tillegg er bokhevetemel, på samme måte som andre kornsorter, en kilde til blant annet b-vitaminer, jern og magnesium.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar